kuva/photo © mysiskennel


Uutiset / News 2015Joulukuu 2015

Vuosi 2015 oli erilainen vuosi. Lapseni ovat muuttaneet pois kotoa ja näin tuli konkreettisesti huomatuksi kuinka paljon apua olen heiltä saanut koiranhoidossa. Tyhjää pesää täyttämässä oli pentuja. Kerran aikaisemmin meille on syntynyt yhden pennun pentue ja neljästi on syntynyt kymmenen pentua. Tänä vuonna saatiin lisää ennätyksiä, kun Selma teki uuden yhden pennun pentueen ja Hildur tekaisi ennätyksen toiseen suuntaan synnyttämällä yksitoista pentua. No jaa, ennätys on ollut sekin, kun Elsa synnytti vain uroksia. Aikaisemmin ainoastaan yhden pennun pentueisiin on syntynyt vain yhtä sukupuolta.

Muutamassa lähinäyttelyssä käytiin ja parissa kolmessa taipumuskokeessakin. Juksusta (M Winter Wonderland) leivottiin vuoden kuluessa Suomen muotovalio ja alkuvuonna Ilonasta (M Kirinki) tuli Viron veteraanimuotovalio. Juksulla oli muutenkin hyvä vuosi. Se oli Rovaniemen Erikoisnäyttelyn paras uros. Eikä Rovaniemellä kauhean huonosti Mysis-koirilla mennyt muutenkaan.

Vuoden aikana Tähdiksi taivaalle muuttivat 12 vuotias Robi (M Invisible Ink), pitkälti yli 10 vuoden ikäinen Nero (M Khamseen) ja liki 9 vuoden ikäinen Osmo (M Nakkelee Räntää).

Kasvattieni omistajille kaunis kiitos kuluneesta vuodesta, hyvää joulua ja menestystä sekä mukavia reissuja uudelle vuodelle!

Labradorien tuloskatsaus vuoteen 2015:

Näyttelyssä on myös käynyt M Viborg ja nollatuloksen taipumuskokeesta hakivat Trendmaker's Made This ja M Witch of the North.

Saksanpystykorva/mitteli "Kiden" saavutukset vuonna 2015:


3.12.2015

Elsan ja Caffun pennut syntyivät eilen. / We have newborn puppies! Proud mom is Elsa, Mysis Viborg.15.11.2015

Paljon ONNEA Mysis I-pentueen teräsmummo Lotalle ja teräsvaari Rollelle, 13 vuotta tänään! / Happy 13 Years Birthday, Lotta and Rolle!

Lotta 13 v/y, kuva/photo © Anne Hartikainen


14.11.2015, Boden SSRK Specialty, Börje Johansson

Tuhton, FI MVA Mysis True Colour, tytär Liinu, Wildsunny Boobarella, voitti narttujen avoimen luokan, sijoittui paras narttu luokassa toiseksi ja sai Ruotsin sertin. Onnittelut!

18.10.2015

Hildurin ja Alpon pennut syntyivät eilen. / We have newborn puppies! Proud mom is Hildur, Mysis Witch of the North.11.10.2015, Kouvola, Tuula Savolainen

12.9.2015, Pietarsaari, Tuija Hukkanen

Uusi MYSIS-valio! / New Champion!

Mysis Winter Wonderland "Juksu" suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti ja näin sai viimeisen silauksen FI MVA -titteliinsä.

Mysis Winter Wonderland passed the retriever's field test and gained his FI CH -title. I'm very proud of my boy!


5.9.2015, Rovaniemi Labradorinnoutajien erikoisnäyttely / LRC Specialty, Susan Marskell (Berolee), UK, ja Tuula Pratt, FI (pennut, juniorit ja veteraanit / puppies, juniors and veterans)

Mysis kasvattajaryhmä (Juksu, Tuhto, Pumpa, Hildur) KP / Mysis Breeder's Group HP

KIITOS kaikille kasvattienomistajille, että osallistuitte erikoisnäyttelyyn. Kahdestatoista kasvatistani yksitoista sijoittui luokissaan. Meillä oli todella mukava päivä, sateesta huolimatta. Kiitos handlereille ja kannustusjoukolle.

Juksu, Mysis Winter Wonderland, teki saman minkä puoliveli Tuhto vuonna 2011. Voi­­tti urokset ja sijoittui vastakkaisen sukupuolen parhaaksi! Eikä Tuhto, FI MVA Mysis True Colour, jäänyt paljon pikkuveljeään huonommaksi vaan sijoittui paras uros -luokassa kolmanneksi.

Hildur, Mysis Witch of the North, nousi avoimen luokan neljänneltä sijalta paras narttu -luokan toiseksi. Se ei lainkaan esiintynyt avoimen luokan kilpailuluokassa, mutta oli taas oma iloinen itsensä paras narttu -luokassa, minkä tuomari myös palkitsi nostamalla sen ohi avoimen luokan muiden sijoittuneiden.

Pennut olivat jokainen ensimmäisessä näyttelyssään ja kaikkia esitti oma omistaja. Mukava nähdä ettei olla turhaan järjestetty näyttelytreenejä. Lisäksi kaikki sijoittuivat luokissaan. Onnittelut! Iloinen olen myös veteraanikasvattieni sijoittumisista. Kiitos Marille ja Paulalle veteraanien esittämisestä.

29.8.2015, Rovaniemi, Tanya Ahlman-Stockmari

22.8.2015, Rovaniemi, Sean Delmar, Irlanti

9.8.2015

Mysistreffit näyttelyharjoituksen merkeissä Oulussa. / Mysisdate at Oulu.

Luna (M Beverley), Luna (M Amazing Aurora), Elmo (M Zafar) ja Heimo (M Bentley)

9.8.2015, Druskininkai int "Druskininkai - 2015", Liettua, Tino Pehar, Kroatia

8.8.2015, Druskininkai int "Druskininkai Cup - 2015", Liettua, Manola Poggesi, Italia

8.8.2015, Mäntyharju, Marja Talvitie

7.8.2015, Druskininkai int "Dzukia Summer - 2015", Liettua, Vasily Markov, Venäjä

1.8.2015, Raahe/Saloinen, Riitta Niemelä

Mysis kasvattajaryhmä (Juksu, Vertti, Hildur, Venni) 1 KP ROP-KAS / Mysis Breeder's Group BOB Group

Kiitos kaikesta avusta kehässä ja kehän ulkopuolella Miia ja Ilkka sekä Virva ja Merja.

Selman (Trendmaker's Made It) tytär Vanja (Mallorn's Madeleine) sai näyttelyssä kolmannen sertinsä ja valioitui, FI MVA. Samalla Vanjasta tuli myös SE MVA(n). Onnittelut! / Selma's (Trendmaker's Made This) daughter Vanja (Mallorn's Madeleine) got her third CAC and became FI CH, and SE SHCH. Congratulations!

12.7.2015, Oulu int, Matti Tuominen

11.7.2015, Oulu int, Jo Schepers, Alankomaat

Mysis kasvattajaryhmä (Elmo, Juksu, Vertti, Hildur) 1 KP ROP-KAS. Kiitos apuhandlereille! / Mysis Breeder's Group BOB Group.

11.7.2015, Oulu int, Yolanda Nagler Magal, Israel

4.7.2015, Kuopio, Erikoisnäyttely labradorinnoutajille / LRC Specialty, Marion Hopkinson (urokset) & David Hopkinson (nartut), Iso-Britannia

24.5.2015, Kajaani, Juta Haranen, Viro

16.5.2015, Rovaniemi, Marjo Jaakkola

Liljan, Mysis Lairelosse, poika Lilymoon Kuningaslilja oli VSP-Veteraani. Onnittelut Kingille! / Mysis Lairelosse's son Lilymoon Kuningaslilja was BOS-Veteran. Congratulations!

16.5.2015, Rovaniemi, Juha Putkonen

3.5.2015, Haapavesi, Lena Hägglund, Ruotsi

Tuhto (FI MVA Mysis True Colour) onnittelee tytärtään Lystiä, Troberry's Joy And Glory (emä T Ebony Is Classic) hienosta PN-2 sijoituksesta VARASERTin kera! / FI CH Mysis True Colour's daughter Troberry's Joy And Glory was Best Bitch 2nd ResCAC. Congratulations!

2.5.2015, Oulainen, Tuula Pratt

26.4.2015, Kiuruvesi, Paula Rekiranta

25.4.2015

HNPK-geenitestituloksia (kuivakirsutesti) / Genetest resuts, HNPK (dry nose)
Selma, Trendmaker's Made This, normaali/Normal
Elsa, Mysis Viborg, normaali/Normal
Hildur, Mysis Witch of the North, normaali/Normal
Tuhto, Mysis True Colour, kantaja/Carrier

13.4.2015

Selman ja Troyn yhden pennun pentue syntyi. / We have a new puppy! Proud mom is Selma, Trendmaker's Made This.

6.4.2015, Imatra kr, Jurate Butkiene, Liettua

3.4.2015

Sentan ja Tuhton pennut syntyivät. / We have puppies! Proud mom is Senta, Mysis Xanthippe.

21.2.2015, Seinäjoki, Helin Tenson, Viro

16.2.2015

Paljon ONNEA Mysis L-pentueelle! Lilja, Melli, Milli, Otto, Lasse ja Jeppe 10 vuotta tänään! / Happy 10 Years Birthday, Lilja, Melli, Milli, Otto, Lasse and Jeppe!

31.1.2015, Raahe, Tiina Illukka

11.1.2015, Tarto, Viro, All breeds ds, Anthony Kelly, Ireland

11.1.2015, Kajaani kv, Anneli Pukkila

10.1.2015, Tarto, Viro, All breeds ds, Jose Vidal Montero, Espanja

Uusi MYSIS-valio! / New Champion!

FI MVA Mysis Kirinki VET ERI 1 SA, VET-SERT > EE VMVA, ROP-VET

Hieno saavutus liki 11-vuotiaalta M Kirinkiltä eli tuttavallisemmin Ilonalta. Mahtionnittelut!

Veteran Class Excellent Winner CAC-Q, VET-CAC > Estonian Veteran Champion, BOB-Veteran

Well done! M Kirinki aka Ilona is almost 11 years old. Congratulation!


10.1.2015, Kajaani kv, Pia Itkonen

Onnittelut Tuhton (FI MVA Mysis True Colour) tyttärelle Troberry's Joy And Glory'lle, josta leivottiin ROP-pentu. / Congratulations to Tuhto's (FI CH Mysis True Colour) daughter, Troberry's Joy And Glory, who was BOB-Puppy.


Hyvää Uutta Vuotta! Happy New Year! Gott Nytt År!


© mysiskennel