Nose Work, kuva/photo © mysiskennel


Uutiset / News 2016Joulukuu 2016

Vuosi on lopussa ja on vuosikatsauksen aika. Monenlaista kerittiin touhuta. Näyt­te­lyis­sä on käyty eri puolilla Suo­mea ja pohjoisia naapurimaita käyty ihastelemassa. Ti­hen­sim­me koulutustahtia ke­säk­si ja kokoonnuimme kerran viikossa Kiiminkiin dum­my/riistatreeneihin. Välillä kier­sim­me rinkiä näyttelyharjoittelumielessä. Uusia har­ras­tuk­sia myös aloitettiin, kun jär­jes­tim­me kasvattieni omistajien ja koiraystävien kanssa itsellemme Nose Work kurs­sin elokuussa. Vieläkin hämmästelen kuinka nopeasti koi­rat oivalsivat mistä on ky­sy­mys. Kiitos Kati Korkeamaalle antoisasta vii­kon­lop­pu­kurs­sis­ta.

Näyttelyvuosi alkoi Raahesta ja päättyi Seinäjoelle. Kasvatteja esitettiin noin kym­me­nes­sä näyt­te­lys­sä vaih­te­le­val­la me­nes­tyk­sel­lä ja kokoonpanolla. Tänä vuonna me­nes­ty­mi­nen on enim­mäk­seen ol­lut kasvattini Elmon harteilla, jonka kanssa olen käynyt kehässä pi­tä­mäs­sä hauskaa. Vuoden kohokohtia olivat Keminmaan ryhmänäyttely mis­sä Elmo oli ro­tun­sa paras ja Oulun erikoisnäyttelyn pentuluokka, missä Eppu voitti urospennut. Erityisen iloinen olen Epun menestyksestä. Sen esitti omistaja ja mo­lem­mat olivat ensimmäistä kertaa kehässä. Hyvin tehty Alisa ja Eppu!

Kasvattejani on terveystarkastettu jälleen kerran kiitettävästi. Neljä jouk­ko­tar­kas­tus­ti­lai­suut­ta mahtui tähän vuoteen ja tulokset ovat olleet mieltä lämmittäviä. Sellainenkin yllätys koettiin, että Vivin pentueessa oli kaksi pitkäkarvaista. Mitteli-Kidellä oli alkuvuodesta pentue kasvattajalleen.

Vuoden aikana koettiin myös suruja, kun Tähdiksi taivaalle muuttivat Rolle (M Iron Chancellor) ja Lotta (M In Your Dreams), Joiku (M Joiku), Nero (M Nietos Ei Näy) ja Nemo (M Nollan Pinnassa) sekä Pihla (M Utuinen Saari).

Kahdelle Tuulalle sekä Merjalle ja Virvalle erityisen iso kiitos. Ja teille kaikille kou­lu­tuk­siin, näyt­te­lyi­hin ja muihin tapahtumiin osallistuneille, kasvattieni omistajille ja ystäville kaunis kii­tos kuluneesta vuodesta, hyvää joulua, menestystä sekä mukavia ta­pah­tu­mia uudelle vuodelle!

Mysis labradorien tuloskatsaus vuoteen 2016:

Saksanpystykorva/mittelspitz "Kiden" saavutukset vuonna 2016:

19.12.2016

Syntymäpäiväonnittelut 10 vuotiaille Mysis N pennuille! / Happy Birthday, Mysis N's!

14.12.2016

Mysis etsivät-pentue lonkka- ja kyynärkuvauksessa. / Mysis detectives&inspectors-litter's x-rays session.

27.11.2016

Silmätarkastustuloksia / Eye examination results

25.10.2016

Vivin ja Ozkun pennut syntyivät tänään. / We have puppies! Proud mom is Vivi, Mysis Zahara.

22.10.2016, Seinäjoki int, Pia Itkonen

20.10.2016

Mysis G-pentue lonkka- ja kyynärkuvauksessa. / Mysis G-litter's x-rays session.

4.10.2016

Onnittelut R-pentueen "Lyytille" joka on valmistunut Kennelliiton Kaverikoiraksi ja saa kantaa oranssia huivia. / "Lyyti" is Finnish Kennel Club's Care Dog. Well done!

3.10.2016

Moonan ja Kikkuran pennut syntyivät eilen. / We have puppies! Proud mom is Moona, Mysis Zavannah.

4.9.2016

Mysis Xor on käynyt luonnetestissä, tuloksena +206 pistettä, laukausvarma. Tuomareina Jari Keinänen ja Reijo Hynynen. / Character test result +206 points, judges Jari Keinänen and Reijo Hynynen

Huugo (M Green Highlander) perhorasiapentueesta on osallistunut Noutajapäivän mätsäriin Rovaniemellä ja sijoittunut Kaunein noutaja -luokassa kolmanneksi / Third place at Retriever Day's Match Show, Rovaniemi

kuva/photo © Henna

3.9.2016, Oulu, Labradorinnoutajakerhon erikoisnäyttely / LC Specialty, Vanessa Malkmus, GE (urokset/males) & Lisa Weiss, USA (nartut/females)

BIS-I & BIS-II Pennut esittäjineen ja tuomari Vanessa Malkmus / BIS-I & BIS-II Puppies with judge Vanessa Malkmus, kuva/photo © Johanna Alasuutari

Tänä vuonna erkkariosallistuminen jäi minun osalta katsojan rooliin Turon loukattua jalkansa juuri näyttelyn alusviikolla. Suuri kiitos kasvattieni omistajille osallistumisesta.

28.8.2016, Pyhäjoki/Yppäri, Paavo Mattila

Uusi valio! / New Champion!

14.8.2016, Oulu int, Tino Pehar, HR

Nose Work koulutus 6.-7.8.2016 Oulussa

Kiitos kouluttajalle Kati Korkeamaalle, Tuulalle joka antoi meille hulppeat tilat käyttöön sekä tietenkin osallistujille. Koska omasta porukasta päällekkäisyyksien vuoksi ei saatu tarpeeksi osallistujia, sanaa laitettiin kiertämään ja kurssi saatiin täyteen. Edustettuna oli kolme eri noutajarotua. Kaukaisimmat osallistujat tulivat Lappeenrannasta asti. Mielenkiintoista oli seurata koirakkojen edistymistä namien etsimisestä laatikkopiiloista oikean hajun etsintään esineistä. Muutamalla toistolla kaikista kehittyi mestarietsiviä.

Loppukokeena ja pisteenä iin päälle koirakoille järjestettiin sokkohajutesti. Koirakot eivät tienneet minkä keskenään samanlaisen astian alle haju oli piilotettu. Kaikki koirat läpäisivät testin eli haju löytyi. Osa koirista ilmaisi löytämänsä hajukätkön hyvin selvästi ja ohjaajalla tai yleisöllä ei ollut vaikeuksia huomata, että löytö oli tehty. Osa koirista löysi hajun, mutta viesti ohjaajan suuntaan oli hyvin vaivihkainen eli koira ei selvästi kertonut löydöstään. Osa jopa jäi patsastelemaan näyttelyasentoon palkkion toivossa.

Kuvissa eri koirien työskentelyä alkaen namien etsinnästä laatikoista päätyen piilotetun eukalyptushajun löytämiseen esineestä

30.7.2016, Sotkamo, Eeva Resko

Tuhton, FI MVA Mysis True Colour, tytär Troberry's Joy and Glory, on tänään ollut Kärsämäellä näyttelyssä Paavo Mattilan tuomaroidessa, AVO ERI AVK-1 SA, PN-1 SERT, ROP ja RYP-4. Onnittelut Lystin omistajalle ja kasvattajalle! / Tuhto's daughter Troberry's Joy and Glory has been today in Kärsämäki Group Show under Paavo Mattila, and she won Open Class and Best Female Class with CAC and went BOB and finally placed Group 4th. Congratulations to her owner and breeder!

16.7.2016, Kuusamo, Paula Heikkinen-Lehkonen

10.7.2016, Kokkola int, Margaret Davis, AU

9.7.2016, Oulu int, Hassi Assenmacher-Feyel, GE

V-pentue juhli tänään 5-vuotissyntymäpäiväänsä! Onnea Elsa, Venla, Baba, Nabla ja Veeti / Happy Birthday Mysis V's!

19.6.2016, Tromssa int, Jan Roger Sauge, NO

16.6.2016

Syntymäpäiväonnittelut 10 vuotiaille Mysis M pennuille! / Happy Birthday, Mysis M's!

Etsivät-pentueen "Eppu" kävi hakemassa näyttelykehäkokemusta mätsärissä. Ensiesiintymisellä irtosi punainen nauha mutta ei tällä kertaa sijoitusta. / "Eppu" has been shown in Match show. In his very first show he got red ribbon but did not placed.

14.5.2016, Keminmaa, Paula Heikkinen-Lehkonen

Syntymäpäiväonnittelut 12 vuotiaille Mysis K pennuille, Ilonalle ja Vennille! / Happy Birthday, Mysis K's, Ilona & Venni!

5.5.2016

Ensimmäinen Mysis labradoripentue, Mysis H, syntyi 15 vuotta sitten. / First Mysis labrador litter, Mysis H, was born 15 years ago

24.4.2016

G-pentueen "Remu" on ahkeroinut mätsäreissä. Ensiesiintymisellä irtosi sinisen nauhan saaneitten pentujen kolmas sija hienon ruusukkeen ja pokaalin kera. Toisella kertaa Remu sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut ihan kärkeen 30 pennun joukossa, kuuden parhaan joukkoon kuitenkin. / "Remu" has been shown twice in Match shows. In his very first show he placed 3rd. Well done!

21.3.2016

Sentan ja Tempun pennut syntyivät. / We have puppies! Proud mom is Senta, Mysis Xanthippe.

16.3.2016

HNPK-geenitestituloksia (kuivakirsutesti) / Genetest resuts, HNPK (dry nose)

20.2.2016, Tornio, Pekka Teini

16.2.2016

Syntymäpäiväonnittelut 11 vuotiaille Mysis L pennuille! / Happy Birthday, Mysis L's!

3.2.2016

Silmätarkastustuloksia / Eye examination results

31.1.2016

Ensimmäinen Mysis-pentue, Mysis P, syntyi 18 vuotta sitten. / First Mysis-litter, Mysis P, was born 18 years ago

30.1.2016, Hyvinkää, Labradorien erikoisnäyttely / LRC Specialty, Nancy Arbuckle USA

23.1.2016, Raahe, Kirsi Nieminen

7.1.2016

HNPK-geenitestituloksia (kuivakirsutesti) / Genetest resuts, HNPK (dry nose)

Hyvää Uutta Vuotta! Happy New Year! Gott Nytt År!


© mysiskennel