kuva/photo © mysiskennel


Uutiset / News 2017
Joulukuu 2017

Rauhallista joulunaikaa!

Niin se vain taas yksi tapahtumarikas vuosi vilahti. Elsa muutti tammikuussa Saksaan ja teki siellä kesällä upeat pennut. Se ehti käydä ennen pentuja kerran näyttelyssä ja jalostustarkastuksessa, mistä hyväksytyn tuloksen saaminen on edellytys olla ja­los­tus­koi­ra Saksassa. Me täällä kotomaassa rampattiin maiden paljastuttua ker­ran vii­kos­sa maas­tos­sa piilottelemassa taippaririistaa ja dameja, eikä ihan turhaan, sillä tree­ni­po­rukan omista kasvateista Vivi ja Heimo saivat taipparit läpi. Myös lie­ksa­lais­tu­nut Lulu suoritti taipparit hyväksytyllä tuloksella. Turokin nouti lokit ja varikset, mutta ei löytänyt kania, vaikka yritti kahdesti. Jäljenvetäjä ja jälkikani kyllä löytyivät, mut­ta maas­toon jä­tet­ty kani ei. Vinssi, Vertti ja Nemo olivat uuden lajin lumoissa ja no­set­ti­vat 1 lk ha­ju­tes­tin läpi ja kävivät myös 1 lk kokeessa. Nemo kävi vielä petotestissä räy­hää­mäs­sä kar­hul­le. Minulle ihan uusi testi enkä tiedä miten siinä pitäisi käyttäytyä. Nemo pullisteli kar­hul­le karvat pystyssä ja mekkaloi hirveästi.

Uutena terveystutkimuksena ohjelmaan oli tarkoitus ottaa sydäntutkimus ult­raa­mal­la. Labradorinnoutajilla on perinnöllinen sydämen läppävika, TVD, ja varman terve-diag­noo­sin saa vain ultratutkimuksella. Turo oli ensimmäinen tutkittava ja vähän kyllä olin jär­kyt­ty­nyt, kun koiran kylki ajeltiin kaljuksi muualtakin kuin kainalosta. Turo oli juuri kasvattanut upean karvan ja ilmoitettu alkukesän näyttelyihin. Nyt se kulki tut­ki­muk­sen seurauksena alusvaatteisillaan ja jouduin jättämään sen kotiin kas­vat­te­le­maan kar­va­pei­tet­tään. Sydämeltään se on täysin terve. Päätin kuitenkin pitää tuu­ma­us­tau­on sy­dän­ten tutkimisessa ja ajoittaa tutkimus ajankohtaan, kun koiralla on jul­met­tu kar­van­läh­tö me­neil­lään.

Mitteli Kide oli hurjassa vauhdissa näyttelykehissä. Se saavutti neljä muotovalion ar­voa neljän kuukauden sisällä. Kotimaan muotovalionarvon se sai jo viime vuonna ja tä­nä vuon­na tittelirimpsulle hankittiin jatkoa. Ensin se kipitti Ruotsin muotovalioksi Gälli­varessa ja syksymmällä vielä Norjan muotovalioksi Harstadissa. Samalla Kidestä tuli Pohjoismaiden muotovalio ja se sai kansainvälisen valion arvoon (C.I.B) vaadittavan viimeisen CACIBin. Sillä oli jo entuudestaan kolme CACIBia Suomesta ja yksi Ruot­sis­ta. Kide jäi loppuvuodesta mammalomalle ja nauttii nyt pentueensa hoitamisesta.

Koska Kide ilmoitettiin näyttelyihin ulkomaille, samaan kyytiin lähti joku lab­ra­do­reis­ta­kin, jos autosta löytyi tilaa - aina ei löytynyt. Mitään ihan hirvittävän suurta ei saa­vu­tet­tu, mutta omille ja kasvateille PU/PN-sijoituksia sertien ja varasertien kera kuitenkin. Meidän Piiparinen aloitti näyttelyuransa keväällä Ruotsissa noutajien ja spanieleiden erikoisnäyttelyssä ollen paras urospentu. Se kävi kesän aikana kahdessa näyttelyssä Suomessa ja kahdessa Ruotsissa ja oli PU1 kera sertin Ruotsissa, ja sai varasertit Suomesta ja Ruotsista sijoituksilla PU2 ja PU3. Toinen vuoden menestyjä oli Alisan ja Nikon Eppu, joka oli kevään ryhmänäyttelyissä kahdesti PU1 ja sai sertit. Eppu reis­sa­si syksyllä Norjaan ja sieltä tuliaisina oli PU2 sijoitus kera varasertin ja varacacibin. Hildur oli samassa näyttelyssä PN3. Turo oli syksyllä Ruotsissa PU2 ja sai varasertin. Ulkomaiset varasertit eivät tähän loppuneet, vaan myös Elsa sai varasertin Saksassa. Kirsin Credit kiersi näyttelyitä Baltian maissa ja PN-sijoitus ja junioriserti ainakin oli saa­vu­tuk­se­na.

Kotimaan näyttelyissä menestystä saivat Kiden, Piiparisen ja Epun lisäksi Vivi, joka il­moi­tet­tiin yhteen näyttelyyn ja oli PN2 sertin kera, sekä veljekset Eppu ja Rulla, joille varasertit PU-sijoitusten kera. Muut koirani kasvattelivat kotona kar­vo­jaan, mutta ereh­dyin niitä näyttelyihinkin ilmoittamaan. Toki ilmoittautumisajan päät­ty­mis­ai­koi­hin yri­tin kurkistella kristallipallooni ja nähdä kuka olisi sen verran tur­kis­sa, että kehtaisi viedä kehään. Silti tuli ihmeteltyä, mistä nuo tietävät, että il­moit­tau­tu­mis­mak­su on mak­set­tu. Nimittäin takuulla vielä viimeisenä ilmoittautumispäivänä ol­laan tiptop tur­kis­sa, mutta heti seuraavana päivänä näytetään yhtä harsuilta kuin jou­lu­kuu­si lop­pi­ai­sena. Ja jos jotakin on jäänyt vahingossa jäljelle, ne viimeiset kar­vat ir­to­avat me­no­mat­kal­la näyt­te­lyyn.

Tuikkivimmiksi tähdiksi taivaalle muuttivat Iinu (M Hermioine) miltei 16 vuoden ikäi­se­nä, Ilona (M Kirinki) juuri täytettyään 13 vuotta ja sisko Venni (M Kersey) vähän myö­hem­min kesällä, Jeppe (M Lenwe) hyvän matkaa päälle 12-vuotiaana, Toivo (M Mad Hope) lähes 11-vuotiaana ja sisko Taika (M Magic Touch) vähän yli 11-vuotiaana, Sel­ma (Trendmaker's Made This) lähti yhtäaikaa Vennin kanssa hieman päälle 10-vuo­ti­aa­na, liki 9-vuotiaat veljekset Remu (M Remus) ja Rufus (M Rufus) kolmen päivän vä­lein sekä ihan vuoden kallistuessa kohti loppuaan syttyi tähdeksi Rambo (M Uima Taito) hyvän matkaa päälle 8-vuoden ikäisenä. Riipaisevinta oli Laikun (M Rosy Dawn) kohtalo. Se jäi auton alle ja kuoli 1v 8kk ikäi­se­nä. Ihanat muistot ovat perheiden lohtuna näistä rakastetuista perheenjäsenistä.

Kiitokset etenkin Tuula S, Tuula P, Merja K, Virva P ja Jaana L sekä Kirsi H, Päivi T, Anne R-H ja Seija Y kaikesta avusta, matkaseurasta, yösijasta, kannustuksesta, eväs­tyk­ses­tä, jut­tu­tuo­ki­ois­ta ja ystävyydestänne. Kiitos myös treeni­ka­ve­reil­le ja tie­ten­kin ah­ke­ril­le kasvatinomistajille. Ilman teitä ei Mysis-koirista tiedettäisi juuri mitään.

Mysis labradorien tuloskatsaus vuoteen 2017:

Saksanpystykorva/mittelspitz "Kiden" saavutukset vuonna 2017:


17.12.2017

Kiden ja Heron pennut syntyivät tänään. / We have puppies! Proud mom is Kide, CH Popponian Dejavu.

11.12.2017

Silmätarkastustulos / ECVO Eye result


26.11.2017, Narva kr, Viro / National All Breed ds, Narva, Estonia, Valentin Feodorov, Valkovenäjä


25.11.2017, Narva kr, Viro / National All Breed ds, Narva, Estonia, Pero Bozhinovski, Makedonia


18.11.2017

Hildurin ja Konstan pennut syntyivät tänään. / We have puppies! Proud mom is Hildur, Mysis Witch of the North.

29.10.2017, Joutsa, Mari Laasanen

Mysis Zwolle Nose Work 1 lk, tulos 75/100 pist (-2 pist) / M Zwolle, Nose Work class-1, result 75/100 pts (-2 points)

28.10.2017, Boden, SSRK Erikoisnäyttely noutajille ja spanieleille, Ruotsi / SSRK Spaniel & Retriever Specialty, Boden, Sweden, Rune Fagerström

8.10.2017, Harstad kv, Norja / International All Breed ds, Harstad, Norway, Per Kristian Andersen

Meillä on uusi valio! / New Champion!

7.10.2017, Harstad kv, Norja / International All Breed ds, Harstad, Norway, Marja Talvitie

11.9.2017

Silmätarkastustuloksia / ECVO Eye results

9.9.2017, Oulu, Labradorinnoutajakerhon erikoisnäyttely/LC Specialty, Jean-Louis Blais, CAN (urokset/males), Bolette Heering DK (nartut/females)


V/L: Mysis Creamy Toffee, O/R: Dolbia El Toro

V/L: Mysis Blomkvist, O/R: Mysis Xor

V/L: Mysis Knatterton, O/R: Mysis Bugatti

9.9.2017, Muurame rn / Group ds, Alexander Shishkin, BY


21.8.2017, Kuopio, Minna Sirviö

Mysis Zwolle suoritti Nose Work 1 lk hajutestin / M Zwolle passed Nose Work class-1 scent test

20.8.2017, Keminmaa, Pekka Alamommo

Mysis Poirot Nose Work 1 lk, 25/100 pist (- 4 pist), sij. 15/20 / M Poirot, Nose Work class-1, result 25/100 pts (-4 pts), placing 15/20
Mysis Xor Nose Work 1 lk, 0/100 pist / M Xor, Nose Work class-1, result 0/100 pts

13.8.2017, Överkalix kr, Ruotsi / National All Breed ds, Överkalix, Sweden, Siv Sandö, Norja

13.8.2017, Vöry kr, Viro / National All Breed ds, Vöry, Estonia, Helinä Simberg

12.8.2017, Kemijärvi rn / Group ds, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

12.8.2017, Sulbī kr, Viro / National All Breed ds, Sulbi, Estonia, Ligita Zake, Latvia

8.8.2017, Ylikiiminki, Vesa Turunen

Mysis Bugatti suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti. Onnittelut! / M Bugatti passed Retriever's field test. Congratulations!

6.8.2017, Liepaja kr, Latvia / National All Breed ds, Liepaja, Latvia, Viktor Pilikin, Venäjä

5.8.2017, Liepaja kr, Latvia / National All Breed ds, Liepaja, Latvia, Erodotus Neofytou, Kypros


5.8.2017, terveisiä Ruotsista

Tempun (Mysis Tempo Vivo) tytär Huset Elliot Filiokus on saavuttanut Ruotsin jäljestämisvalion arvon, SE VCH. Onnittelut kasvattajalle ja omistajalle! / Daughter of Mysis Tempo Vivo, Huset Elliot Filiokus is now Swedish Tracking Champion. Congratulations to breeder and owner! Grattis till uppfördare och ägare på Viltspårschampionat!


30.7.2017, Lappeenranta, Tiia Pasi & Nea Immonen

Mysis Zwolle Nose Work 1 lk, epävirallinen koe, tulos 73 pist, sij. 4/16 / M Zwolle, Nose Work class-1, unofficial, result 73 pts, placing 4/16

30.7.2017, Kajaani rn / Group ds, Raimo Louhio


22.7.2017, Kemi kv / International All Breed ds, Jetta Tschokkinen

Onnittelut "Vertin", Mysis Xor, "Martta"-tyttärelle (Barcoon's Adele) ensimmäisestä sertistä ja VSP sijoituksesta! / Daughter of Mysis Xor, Barcoon's Adele was BOS with CAC. Congratulations!

22.7.2017, Kemi kv / International All Breed ds, Ligita Zake, Latvia


22.7.2017, terveisiä Saksasta

Mysis Viborg "Elsan" pennut ovat syntyneet Saksilainen kenneliin. / Elsa's litter is born at kennel Saksilainen, Germany

19.7.2017, Keminmaa, Kati Korkeamaa

Mysis Poirot suoritti Nose Work 1 lk hajutestin / M Poirot passed Nose Work class-1 scent test

16.7.2017, Oulu kv / International All Breed ds, Anca Giura, Romania

16.7.2017, Oulu kv / International All Breed ds, Iuza Beradze, Tsekin tasavalta

9.7.2017, Ylivieska kv / International All Breed ds, Theo Leenen, Belgia

9.7.2017, Ylivieska kv / International All Breed ds, Vesa Lehtonen

8.7.2017, Lieksa, Vesa Turunen

Mysis Gingham Style suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti. Onnittelut! / M Gingham Style passed Retriever's field test. Congratulations!

7.7.2017, Kempele, Katja Sulkala

Mysis Xor suoritti Nose Work 1 lk hajutestin. Onnittelut! / M Xor passed Nose Work class-1 scent test. Congratulations!

1.7.2017, Gällivare kv, Ruotsi / International All Bree ds, Gällivare, Sweden, Igoris Zizevskis, Liettua

30.6.2017, Gällivare kv, Ruotsi / International All Breed ds, Gällivare, Sweden, Sonia Kalveri-Philippou, Kypros

Meillä on uusi valio! / New Champion!

24.6.2017, Rovaniemi kv / International All Breed ds, Kurt Nilsson, Ruotsi

20.6.2017, Ylikiiminki, Tapio Sihvonen

Mysis Zahara "Vivi" suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti / M Zahara, Vivi passed Retriever's field test

18.6.2017, Tromssa kv, Norja / International All Breed ds, Tromsö, Norway, Gail Patterson, Iso-Britannia

17.6.2017, Haapavesi rn / Group ds, Paavo Mattila

3.6.2017, Lappeenranta, Asko Sorvo

Mysis Zwolle kävi petotestissä / M Zwolle in bear test

kuvat/photos © Heli Kärnä

10.5.2017, Heinävesi rn / Group ds, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

10.5.2017, Suomussalmi rn / Group ds, Vera Smirnova, Eesti

30.5.2017

Sydäntutkimuslausunto / Cardiac Health Certificate

28.5.2017, Sodankylä rn / Group ds, Vesa Lehtonen

27.5.2017, Lieksa rn / Group ds, Virpi Montonen

20.5.2017, Muurola rn / Group ds, Hannele Jokisilta

14.5.2017

Tänään meillä on harvinaisempi juhlapäivä. Venni ja Laukaan Kuusaassa asuva sisko Ilona täyttävät 13 vuotta! / Happy B-day Venni and Ilona! 13 years today!

11.5.2017

Roxyn ja Maxin pennut syntyivät tänään. / We have puppies! Proud mom is Roxy, Mysis Adorable Alicia.

7.5.2017, Raahe rn / Group ds, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

6.5.2017, Muurola rn / Group ds, Riitta Niemelä

5.5.2017

Ensimmäinen Mysis-labradoripentue syntyi 16 vuotta sitten. "Iinu" melkein saavutti tämän iän, mutta voimat loppuivat 17.2.2017 / First Mysis Labrador litter was born 16 years ago. Last member of first litter, "Iinu" died 17th February 2017 at age of 15 years 9 months and 12 days.

1.5.2017

Sylintäydeltä Onnea 10-vuotiaalle Selmalle! / Happy B-day Selma! 10 years today!

30.4.2017, Eesti, Rakvere National All Breed ds, Estonia, Liudmila Lavrova, Moldova

29.4.2017, Eesti, Rakvere National All Breed ds, Estonia, Per Iversen, Norja

22.4.2017, Boden, SSRK Erikoisnäyttely noutajille ja spanieleille, Ruotsi / SSRK Spaniel & Retriever Specialty, Boden, Sweden, Gunnar Norlin

22.4.2017, Saksa, Munkeboe, Germany, Hassi Assenmacher-Feyel

15.4.2017, Tervola rn / Group ds, Marjo Jaakkola

8.4.2017, Chemnitz kv, Saksa / International All Breed ds, Chemnitz, Germany, A Polgar

4.4.2017

Silmätarkastustulos silmätarkastuspaneelissa 25.3.2017 / ECVO Eye result

3.4.2017

Toffee ja 2Z -pentueiden yhteiset pentutreffit järjestettiin 2.4. Paikalla oli 12 koirakkoa eli melkein kaikki. Kiitos osallistujille sekä apukouluttajille.

28.3.2017

Sentan ja Turon pennut syntyivät tänään. / We have puppies! Proud mom is Senta, Mysis Xanthippe, and proud father Turo, Dolbia El Toro.

17.3.2017

Geenitestituloksia / Genetest results

3.3.2017

Geenitestituloksia / Genetest resuts

19.1.2017

Silmätarkastustuloksia / ECVO Eye results

18.1.2017

Elsa, Mysis Viborg lähti Saksaan Saksilainen kenneliin ja viipyy siellä jonkin aikaa. / Mysis Viborg visits some time in Germany, at kennel Saksilainen.

14.1.2017, Kajaani kv / International All Breed ds, Saija Juutilainen

2.1.2017

Silmätarkastustulos / ECVO Eye result


Hyvää Uutta Vuotta! Happy New Year! Gott Nytt År!


© mysiskennel